Selecteer een pagina
Uw vocht- en gevelspecialist! Bel +31 (0)34 628 30 52

Zoutsanering

Zoutuitslag op de muren is erg vervelend. De stuclaag wordt aangetast en er kunnen witte stukjes vanaf komen. Deze zouten komen uit de muur doordat er vocht in de muur zit. Het vocht zal eerst moeten worden bestreden.

Dit kan door middel van injecteren of door impregneren. Als het vocht is bestreden dan kan de muur behandeld worden met een zout bufferende stuclaag. De muur moet eerst worden schoongemaakt tot op de steen (er mag geen oude stuclaag blijven zitten). De saneermortel is een cementgebonden mortel. Deze mortel heeft een zeer hoog ademend vermogen. Door de structuur kan de muur gewoon blijven ademen en zo dus ook drogen. De zoutkristallen worden door de stuclaag gebufferd en zo heeft u geen last meer van de zoutaanslag op de muur. Door de grote dampopenheid van de stuclaag is een groot gedeelte van de luchtvochtigheid niet tot condensvorming overgegaan. Dit heeft als voordeel dat er geen schimmels op de muur komen. De stuclaag heeft het uiterlijk van schuurwerk. Het is zeer sterk en de muur kan na behandeling worden geverfd. Dit moet dan wel met een dampopen verf zijn.

De toepassingen zijn:

  • Kelderwanden;
  • Binnenmuren;
  • Buitenmuren.

Voor meer informatie over deze techniek of de mogelijke toepassingen, kunt u altijd contact met ons op nemen. www.alba-vochtwering.nl