Selecteer een pagina
Uw vocht- en gevelspecialist! Bel +31 (0)34 628 30 52

Waterdicht maken garage

Als de wanden van uw garage vocht doorlaten, is het altijd de vraag waar dat vandaan komt. Indien de garage (deels) onder de grond gebouwd is – onder het maaiveld – dan is de kans groot dat het grondwater hoger staat dan de garage. Vocht kan zo langzaam naar binnen sijpelen als de garagemuur niet bestand is tegen de druk van het water.

Vochtdicht maken van de garagemuur

Is de garage (deels) onder de grond, dan kan Alba Vochtwering de muur van binnenuit injecteren met injectie vloeistof die de muur vochtwerend maakt. Er hoeft dus niet gegraven te worden! Deze maatregelen zijn ook zinvol als er nog geen vochtproblemen zijn. Voorkomen is beter dan genezen. Staat de garage ‘boven het maaiveld’ en zijn er vochtproblemen? Vocht dat van buiten naar binnen trekt door regen kan worden verholpen door de buitenkant van de muur te impregneren. Alba Vochtwering heeft goede resultaten behaald met het vochtdicht maken van buitenmuren.

Waterdicht maken van de garagevloer

Vocht dat zich omhoog werkt via de garagevloer kan diverse oorzaken hebben. Scheuren in de vloer of een kimnaad die niet goed meer is, kunnen het vocht dat zich door de druk van het grondwater omhoog werkt, niet meer tegenhouden. Ook kan een afvoerput die in de vloer zit niet goed afgedicht zijn. Er komt dan water door het gat en de afvoer omhoog. Deze doorvoergaten kunnen prima gedicht worden. Wij kijken eerst bij u op locatie naar wat er in de garage aan de hand is en maken daarna een effectief plan van aanpak.

Vochtdicht is gezonder voor u en beter voor uw materialen!

Een garage die vochtdicht is, heeft als voordeel dat het leefklimaat beter wordt. Vieze geurtjes zijn verleden tijd en de spullen die u er in op wil bergen zijn bovendien beter beschermd. Vocht tast niet alleen de muren aan, maar kan ook vlekken en schimmels geven op uw materialen. Hout verrot en metalen voorwerpen zoals gereedschappen worden roestig.