Selecteer een pagina
Uw vocht- en gevelspecialist! Bel +31 (0)34 628 30 52

Vochtwering en vochtbestrijding in huis

Heeft u last van vocht in uw huis? Helaas een regelmatig voorkomend probleem waarmee u zich als huiseigenaar geconfronteerd ziet. Vochtproblemen doen zich even vaak voor in nieuwbouwwoningen als in bestaande woningen. Er moet wat aan gebeuren.

Ernstige vochtproblemen tasten de constructie van het huis aan. In een vochtige omgeving woekeren schimmels die de houten balken aan zullen tasten. Vochtige lucht is bovendien erg ongezond. Vochtoverlast kent meerdere oorzaken. De kunst is te bepalen wat precies in uw huis de oorzaak is van het vochtoverlast. Alba is in staat iedere oorzaak op te sporen en biedt voor elk type vochtprobleem de juiste oplossing en aanpak door middel van injecteren van speciale vloeistoffen. Ons bedrijf staat voor adequate vochtwering en vochtbestrijding. Wat zou er in uw huis aan de hand kunnen zijn?

Vochtproblemen door lekke dilatatievoegen

Een dilatatievoeg verbindt twee betonnen constructies met elkaar en vangt krimpen en uitzetten door temperatuurschommelingen in deze constructies op. Is de voeg niet goed aangelegd, dan sijpelt er water doorheen. Juist ook in nieuwe huizen kan dit probleem voorkomen. Wij injecteren de dilatatievoeg met een speciale vloeistof waardoor de lekkage wordt verholpen. Daarbij blijft de voeg intact. Zo nodig kunnen we een nieuwe dilatatievoeg aanbrengen.

Kim lekkage

De aansluiting tussen de wand en vloer van een huis is een kim. Als er beton is gestort over eventueel vuil zoals zand, hout of plastic, krijg je last van lekkage in de kim tussen wand en vloer. Ook hier passen wij injectie toe me een speciale vloeistof. Het resultaat is een droge én schone kim!

Lekkages langs leidingen of buizen

Voor water- en elektriciteitsleidingen, rioleringen en airconditioning worden gaten door de constructiemuren van de woning geboord om deze naar buiten te leiden. Deze gaten blijken regelmatig niet goed afgedicht te zijn zodat ook hier lekkage ontstaat. Alba is in staat om alle doorvoeren met behulp van een speciale injectievloeistof effectief af te dichten en de lekkage te stoppen.

Doorslaand vocht onder het maaiveld

In een kelder of garage onder de grond – dat heet in de bouwwereld ‘onder het maaiveld’ – kan ook lekkage ontstaan. De muren ‘slaan door’. De stuclaag brokkelt af en je ziet vlekken op de muur. Het probleem wordt verergerd door de hoge luchtvochtigheid in dit type ruimtes. De lekkage ontstaat door een poreuze steensoort of een slechte voeg. Door de muur te injecteren met een speciale vloeistof droogt de muur goed op en is het probleem verholpen.

Optrekkend vocht

Vocht dat uit de grond omhoog komt, kan de balkenlaag in de fundering snel aantasten. Via de fundering trekt het vocht op naar de muren. De stuc laag laat los en brokkelt af. Door middel van het injecteren van speciale vloeistof (welke) maken wij de constructie van de balkenlaag weer waterdicht. De gaten die wij hebben geboord in de muur om bij de balkenlaag te komen maken wij natuurlijk weer netjes dicht.

U heeft hier kennis gemaakt met enkele van onze beproefde methodes om vochtproblemen op te lossen. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op en wij geven u de antwoorden hoe wij uw specifieke vochtprobleem kunnen bestrijden.