Selecteer een pagina
Uw vocht- en gevelspecialist! Bel +31 (0)34 628 30 52

Muur impregneren

Doorslaand vocht in huis komt voor in oude maar ook in nieuwe huizen. Dit vochtprobleem kan ontstaan zijn door constructiefouten bij de bouw of gebruik van verkeerde materialen. Alba lost dit op door de muur waterdicht te maken. Niet alleen de vochtproblemen in huis worden opgelost, maar ook schimmelvorming, vlekken op de muur, schade aan uw isolatie, en aanslag veroorzaakt door algen en mossen.

Preventief impregneren tegen vorstschade

Door een vochtige muur kan er vooral in de winterperiode ernstige vochtschade ontstaan. Het water in de muur gaat door vorst uitzetten en bij dooi weer krimpen. De steen kan breken en de muur scheuren. Impregneren van een nu nog droge muur voorkomt toekomstige vorstschade. Optrekkend vocht in muren is altijd een ernstig probleem dat snel om actie vraagt.

Impregneren van buiten, droog van binnen?

Een droog klimaat in huis is het belangrijkste voor een gezonde leefruimte. Los van de schade aan uw behang of stucwerk. Als Alba de gevels aan de buitenkant impregneert, krijgt regenwater geen kans meer om naar binnen te komen.

Impregneren met doorzichtige impregneer-vloeistof

Het impregneermiddel dat Alba Vochtwering hanteert, is doorzichtig en daarmee niet van invloed op kleur en uiterlijk van de muur. Naast de waterafstotende functionaliteit waar het middel om gebruikt wordt, is het ook dampdoorlatend. De muur ademt als het ware en voert het vocht automatisch af door zwaartekracht en verdamping.

Na het verwijderen van graffiti kunnen wij een speciaal impregneermiddel toepassen waardoor de graffiti niet meer hecht en gemakkelijk zelf te verwijderen is. Meer daar over leest u op onze pagina over grond en bodemstabilisatie.