Selecteer een pagina
Uw vocht- en gevelspecialist! Bel +31 (0)34 628 30 52

Lekke vloer repareren

Het klimaat verandert en daarmee valt er steeds meer regen, dat wordt ook bevestigd door de wetenschap. Steeds vaker komen er in Nederland stortbuien regen voor die in korte tijd voor een record hoeveelheid water zorgen. Omdat niet overal het afvoerwater even goed weg kan lopen, dit verschilt per gebied en stad, kan het grondwater op sommige plekken tijdelijk kritieke hoogten bereiken. Hoogten die bij de bouw van uw huis nog niet voorzien waren! Met vloerlekkage tot gevolg.

Lekkage vloer in oude huizen

Vloerlekkage is dus een probleem dat voorkomt in oude en nieuwe huizen. Oude huizen kunnen door ouderdom en stijging van het grondwaterpeil problemen krijgen terwijl nieuwe huizen door een fout in de constructie lekkage kunnen ondervinden.

Bijvoorbeeld in de dilatatievoeg.

Dilatatie lekkage

Een dilatatievoeg komt voor in bouwconstructies om er voor te zorgen dat zij onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. En constructie beweegt bijvoorbeeld door temperatuurschommelingen. Als de dilatatievoeg niet goed wordt aangebracht kan het gaan lekken. Wij kunnen deze lekkage goed afdichten. Wij sporen bijvoorbeeld eerst de lekkage op en dan dichten wij hem af met een flexibele injectievloeistof. Zo blijft de dilatatiewerking intact en is de lekkage verholpen. Of we brengen een nieuwe dilatatie aan.
Het repareren van een vloerlekkage is een probleem waar u het beste een professional bij haalt. Alba Vochtwering kan de oplossing bieden als het water door de vloer heen naar boven komt. Veelal gaat het dan om grondwater dat naar een hoger peil stijgt door heftige regenbuien.

Repareren van een lekke vloer

Bij het waterdicht maken van de vloer kijken we eerst bij u op locatie hoe een ander er uit ziet.