Selecteer een pagina
Uw vocht- en gevelspecialist! Bel +31 (0)34 628 30 52

Keldermuur waterdicht maken

Vocht in kelders worden veelal veroorzaakt doordat de muren in de kelder niet waterdicht zijn. Als dit gebeurt, ruikt u een vieze geur en ziet u lelijke plekken. Ook kan het metselwerk en het stucwerk afbrokkelen. Voor u als bewoner levert dit een ongezonde leefomgeving op. Alba Vochtwering wordt regelmatig gevraagd om kelders waterdicht te maken. Bijvoorbeeld als de kelder gebruikt gaat worden als woon- of slaapkamer.

Keldermuur waterdicht maken met injecties

Om kelders waterdicht te maken, is een vertrouwde en beproefde methode de muren met speciale injectievloeistof in te spuiten. Alba Vochtwering gaat hier voorzichtig te werk, zeker als de kelder nog oude, originele tegels heeft die de eigenaar in tact wil laten. Het waterdicht maken, gebeurt dan met extra dunne boorgaten waarmee we de muur injecteren. Deze boorgaten zijn onzichtbaar te herstellen.

Waterdichtmaken van woonhuizen

Als het gaat om vochtwering en lekdicht maken van woonhuizen levert Alba Vochtwering een compleet pakket van oplossingen. In onderstaand huis hebben wij bijvoorbeeld de keldermuur geïnjecteerd toen er vochtplekken ontstonden. Het vocht was inmiddels op meerdere plaatsen ‘opgedoken’, zelfs ook op de afrit naar de garage. We hebben ook diverse doorvoeren gedicht. Deze doorvoeren van leidingen, bijvoorbeeld voor water en elektriciteit of riolering zijn gaten die dóór de constructie lopen.

Deze dienen rondom goed afgedicht te zijn. Deze gaten blijken regelmatig niet goed afgedicht te zijn waardoor er lekkages ontstaan. Met een speciale injectievloeistof gaat Alba Vochtwering het probleem te lijf. Resultaat is een droge woning met een gezond binnenklimaat!