Selecteer een pagina
Uw vocht- en gevelspecialist! Bel +31 (0)34 628 30 52

Groutinjectie

Grout is een duurzaam en milieuvriendelijk natuurproduct en bestaat uit een mengsel van cement, water en hulpstoffen. Alba Vochtwering past groutinjecties toe bij grote scheuren in metselwerk en beton.

De hulpstoffen in de grout zorgen er voor dat het mengsel krimpvrij en snel uithardt. Speciaal bij gevels die ernstig verzakt of gescheurd zijn. Specifiek groutinjecties geven het meest optimale eindresultaat.

Spouwmuur of holle ruimte opvullen met groutinjecties

Soms komt het voor dat pas na de bouw van een pand wordt ontdekt dat de kelderruimte bij regen vocht doorlaat. De spouwmuren moeten dan worden aangepakt. Bij het opvullen van een spouwmuur past Alba ook groutinjecties toe om de spouwmuur waterdicht te maken. Ook verzakte vloeren en wegdekken kunnen worden aangepakt met groutinjecties. De holle ruimtes onder deze oppervlaktes vullen we weer op en worden als het ware weer massief. De verzakkingen worden zo gelift. Resultaat: Vlakke en gladde vloeren en wegdekken.

Stabiliseren van verzakkingen

Bij het stabiliseren van verzakkingen injecteren we juist met grout om onnodige trillingen en verder verzakken te voorkomen. Wij kunnen bij u op locatie na onderzoek meteen zien of deze aanpak noodzakelijk is. Na een gedegen analyse kunnen we bepalen of we groutinjecties of andere materialen moeten toepassen. Meer daarover leest u op onze pagina over grond en bodemstabilisatie.