Selecteer een pagina
Uw vocht- en gevelspecialist! Bel +31 (0)34 628 30 52

Damwandlekkage

Bij het plaatsen van damwanden kunnen er problemen ontstaan. Een damwand kan uit elkaar lopen door een obstakel in de grond of bij een harde grondlaag. De verbindingen van de damwanden zijn uit het slot gelopen en kunnen gaan lekken. Een damwand kan aansluiten op een bestaande muur. Deze aansluitingen zijn vaak niet waterdicht. Door de grote lekkages die er ontstaan spoelt er veel zand weg, wat verzakking tot gevolg kan hebben. Een damwand kan ook lek zijn op de plek waarin er een anker is geboord.

Al deze lekkages zijn goed te verhelpen door met een snel reagerende injectievloeistof te werken. Het kunnen zowel harde als flexibele injectievloeistoffen zijn. Voor het injecteren van een slot is een waterdunne vloeistof vereist. Dit kan zeer gemakkelijk in het slot worden geïnjecteerd. Het reageert in een paar seconden tot een waterdichte flexibele gel. Deze gel is uniek en door Alba Vochtwering ontwikkeld. De zogenoemde ab4g gel wordt door ons bedrijf het meest gebruikt. Deze gel wordt ook gebruikt om kelders waterdicht mee te maken. Er wordt ook gebruik gemaakt van de ab6g gel. Deze gel is meer geschikt voor het injecteren van grote lekkages. De gel reageert binnen 1 seconde en is dan een starre maar flexibele massa. Door deze injectiematerialen is Alba Vochtwering in staat om alle lekkages snel en kundig op te lossen.

Voor meer informatie over deze techniek of de mogelijke toepassingen, kunt u altijd contact met ons op nemen. www.alba-vochtwering.nl