Selecteer een pagina
Uw vocht- en gevelspecialist! Bel +31 (0)34 628 30 52

Beton repareren en constructief verlijmen

Een lelijke scheur in het beton komt vaak voor bij oude huizen. Door verzakking van het huis kan er in het plafond, vloer of muur een scheur ontstaan die op een professionele manier gerepareerd moet worden. Alba lost dit op door de gescheurde betondelen aan elkaar te lijmen met speciaal hiervoor ontwikkelde lijm. Dit heet constructief verlijmen en maakt van betonnen muren, vloeren en plafonds met scheuren weer een stevig geheel.

Constructief verlijmen bij nieuwbouw woningen

Ook in nieuwe woningen kunnen scheuren ontstaan. Voor en tijdens de bouw kunnen er fouten zijn gemaakt, bijvoorbeeld in de berekeningen. Zo is de constructie overbelast. Of het beton is door vorst of te snel drogen (weersomstandigheden) gescheurd. Een adequate manier van repareren, is de techniek van het constructief verlijmen toe te passen. Hiermee worden beide delen aan elkaar gelijmd en deze delen vormen daarna weer één geheel. De constructie krijgt zijn sterkte en constructieve functie weer terug.

Toepassingen constructief verlijmen

De techniek van constructief verlijmen gebruiken we bij:

  • Reparatie (verlijmen) van scheuren in beton en metselwerk
  • Constructief verlijmen van los liggende delen
  • Het verlijmen van vloeren.

Elke reparatie is anders, daarom is het noodzakelijk dat we eerst op locatie kijken wat er precies aan de hand is, wat de oorzaken van de problemen zijn en welke oplossing daarbij hoort.