Selecteer een pagina
Uw vocht- en gevelspecialist! Bel +31 (0)34 628 30 52

Betonreparatie

Alba Vochtwering uit Maarssen is dé specialist op het gebied van betonreparatie. Voor vochtwering en betonreparatie kunt u bij ons terecht. Voorbeelden van betonreparatie die wij in de loop van de tijd hebben uitgevoerd zijn:

Reparatie van betonnen vloeren

Door verzakking of overbelasting kunnen er scheuren ontstaan in betonnen vloeren. Alba doet onderzoek en spoort eerst de oorzaak van de problemen op. De bijpassende oplossing gaat verder dan alleen symptoombestrijding. Alba Vochtwering neemt de oorzaak van de scheuren weg. Zien we een zwakkere plek in het beton, bijvoorbeeld doordat er een grindnest in het beton zit, dan kunnen wij de vloer injecteren met vloeistof (lijm) die zorgt dat de zwakke plek weer een massief geheel wordt.

Betonreparatie: muren

Betonnen muren kunnen het door de inwerking van vocht zwaar te verduren hebben! Vooral muren waarin staal is verwerkt (gewapend beton) kunnen barsten en breuken vertonen doordat het staal gaat roesten en uitzetten. Dit staat ook bekend als betonrot. Vocht maakt een hoop kapot. Alba Vochtwering zorgt er eerst voor dat de losse delen weer één geheel worden door het beton te injecteren met lijm. De muur krijgt zijn oorspronkelijk stevigheid weer terug. Hierna behandelen we de muur met vloeistof die zorgt dat er geen vocht meer in de muur wordt opgenomen. De muur kan “ademen” waardoor het vocht juist afgevoerd wordt.

Reparatie van beton op balkons

Het beton van uw balkon is mogelijk door weer en wind ernstig beschadigd! Zeker aan het beton van een balkon worden hoge (wettelijke) eisen gesteld. Als er stukken losraken en naar beneden vallen, kan dat grote gevolgen hebben. Vaak is de aansluiting met de gevel van het huis en de afwatering van het regenwater een aandachtspunt. Zij kunnen problemen geven. Alba Vochtwering repareert de afdichtingen van het balkon en de muur, de zogenaamde kimnaden, zodat het vocht hier niet meer door kan lekken. Beton dat is aangetast door vocht wordt door ons ook weer hersteld. Dit doen we door het beton te injecteren met een speciale vloeistof, zodat losse delen weer één geheel worden.

Specialist in betonreparatie

Ook voor betonreparatie geldt dat we liever voorkomen dan genezen! Een droge muur is een probleemloze muur. En dat willen we zo houden. Dus preventief vochtdicht maken van een muur kan veel problemen voorkomen. Met speciale impregnatie vloeistof maken wij de muur vocht- en vuil afstotend. Dit doen wij veelal na het schoonmaken van de muur. Meer hierover leest u op de pagina over muur impregneren tegen vocht en gevel reinigen.